UNDERVISNINGSPLAN Undervisningen ved trafikkskolen følger "undervisningsplan" fastsatt av Vegdirektoratet.
HOVEDMÅL FOR OPPLÆRINGEN Etter å ha gjennomført trafikkopplæringen i klasse B, skal eleven ha den kompetansen som er nødvendig for å kjøre bil på en ansvarlig måte. Eleven skal ha de kunnskaper og ferdigheter, den selvinnsikt og risikoforståelse, som er nødvendig for å kjøre på en måte som: - er trafikksikker - gir god samhandling - fører til god trafikkavvikling - tar hensyn til helse, miljø og andres behov - er i samsvar med gjeldende regelverk
Målene uttrykker hva eleven skal kunne for å få førerkort. Målene er derfor retningsgivende for opplæringen og førerprøven. Det er for de ulike trinn i opplæringen, satt mål, som til sammen fører til hovedmålet. Se Forskrift om trafikkopplæring og førerprøve m.m.
ELEVEN Mange tror det er nok å møte til kjøretimene. En slik innstilling fører vanligvis til at opplæringen forlenges, og i enkelte tilfeller, til at man verken når målet, eller får førerkort. Best resultat får du ved å møte godt forberedt, både til teori- og kjøretimer.
TEORIUNDERVISNINGEN Noe teori er det i den obligatoriske delen. Frivillig teorikurs blir bare satt i gang hvis flere elever ønsker det. Foreløpig skal vi prøve med 4 emnekvelder.
KJØRETIME En kjøretime varer i 45 min og det er fritt valg mellom manuelt- og automatgiret bil. Kjøreskolen kan starte og avslutte kjøretimen innenfor en rimelig nærhet fra kjøreskolen, uten at det går av elevens tid. Husk å ta med bevis for gjennomgått trafikalt grunnkurs og legitimasjon til kjøretimen.
BETALING Kjøretimene betales kontant eller med bankkort hvis ikke annet er avtalt.
TIMEBESTILLING Timebestilling skjer direkte til skolen, per telefon, per e-post eller ved frammøte. Avtalt time som ikke benyttes må betales, hvis den ikke avbestilles i god tid før timens begynnelse (senest et virkedøgn i forveien, obligatoriske timer er fristen minimum to virkedøgn).
ALDERSGRENSER Den som skal kjøre opp til førerkort klasse B, må være fylt 18 år. Opplæringen kan begynne når eleven er fylt 16 år.
SPERREFRISTER Den som har kjørt motorvogn uten å ha førerkort for vedkommende gruppe av motorvogn, kan ikke få slikt førerkort første gang, før det har gått minst seks måneder siden den ulovlige kjøringen fant sted. Er det forvoldt skade ved kjøringen, kan man ikke få slikt førerkort før det er gått minst et år siden kjøringen. Er vedkommende yngre enn lovlig minstealder, løper sperrefristen fra den dagen han oppnår minstealderen. Politiet fastsetter også sperrefrist p.g.a. andre straffbare forhold. Er søkeren i tvil om han har sperrefrist, må dette undersøkes. Som regel er øvingskjøring ikke tillatt for den som har sperrefrist.
SØKNADSSKJEMA OG BILAG Søknad om førerkort skrives på fastsatt skjema. Søknader med bilag leveres her på skolen, eller sendes til trafikkstasjonen der du skal kjøre opp. Søknaden må leveres i god tid, cirka to måneder før teoriprøven, og kan også leveres på Internett på Statens Vegvesens nettsider.
FØRERPRØVE Førerprøven består av både teori og praksis. Tid for teoriprøven kan ikke bestilles. Det er "drop in" på trafikkstasjonen. Det vil si at du bare møter opp på, for eksempel, Hafslund Trafikkstasjon før klokka 1300, og tar prøven med en gang. Teoriprøven kan tidligst avlegges seks måneder før du fyller 18 år og er gyldig i tre år. Det vil si at kjøreprøve må avlegges innen 3 år. Oppkjøring kan tidligst avlegges når du har fylt 18 år, og vi kan ikke bestille oppkjøring før teoriprøven er bestått. Ved opplæring på automatgiret bil, fås kun sertifikat for det.
PÅKLEDNING Det er viktig at en har lette og ledige klær på seg når en kjører. Bilen er godt oppvarmet, og selv om det er kaldt, er det unødvendig å sitte med yttertøy på. Tungt skotøy, høye hæler og tresko bør unngås under kjøringen.
HVOR OFTE DU BØR HA KJØRETIME Dette er et individuelt spørsmål, men for de fleste, har det vist seg at 2-3 kjøretimer per uke gir gode resultater.
TAUSHETSPLIKT De ansatte ved skolen har yrkesetisk taushetsplikt.
KONFERANSE MED ANSVARLIG LEDER Konferanse med ansvarlig leder eller spørsmål angående undervisningen avtales tid med skolens kontor. |
Nyttig informasjon |
Claudius Trafikkskole |
SARPSBORG |
Nøtteveien 1, 1715 Yven |
Slik kontakter du oss: |
Telefon: 69 12 99 90 Mobil: 984 84 557 E-post: kristian@claudius.no |
Vanlig frivillig teorikurs starter når mange nok elever har meldt seg på. |
Trafikalt grunn-kurs starter 21. mars 2017 kl 1730. Meld deg på telefon 98484557 |